Linteloo Gold bier, Utrecht

Gepost in Utrecht Stad

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

linteloo

Linteloo Gold bier, Utrecht

Linteloo Gold is een urtyp-pilsener van hoge gisting met een fruitig en hoppig karakter,  waardoor het iets droog op de tong is.

 

linteloo

oudaen

Linteloo Gold

Een urtyp-pilsener is sterker gehopt en daarom voller van smaak dan een reguliere pilsener. De smaak van Linteloo ligt dicht bij de smaak van het eerste pilsener dat zijn oorsprong in Tsjechiƫ heeft. Bij de meeste pilsener bieren wordt gebruik gemaakt van ondergist. Bij Linteloo Gold is dit echter niet het geval, wat het extra vol van smaak maakt. Ook Linteloo Gold bevat 5% alcohol.

 

Brouwerij Oudaen

Aan de Oude Gracht, in het centrum van Utrecht, ligt Stadskasteel Oudaen. De historie van het kasteel gaat terug tot in de middeleeuwen. In de werfkelders onder het kasteel en direct aan de gracht staat een ultramoderne installatie opgesteld met onder andere twee, door een Belgische ketelfabriek vervaardigde, koperen ketels met een inhoud van 1000 liter. De verhitting van de ketels gebeurt met stoom, die overigens met behulp van moderne gasverwarming wordt opgewekt.

 

Waar kan ik Linteloo Gold bier uit Utrecht kopen?

 

Utrecht

Utrecht ligt in het midden van Nederland en is de hoofdstad van provincie Utrecht. Gemeten naar aantal inwoners is het de op drie na grootste stad van Nederland.

 

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum, dat "doorwaadbare plaats" betekent. De 'U' komt van het Oudnederlandse woord uut, dat 'benedenstrooms' betekent.
Op en rond het huidige Domplein is de plaats waar de Romeinen de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd. Rond 50 na Chr.

 

Info Utrecht  
  

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen