Enkhuizer Almanak

Enkhuizer Almanak

Zo Hollands als een tulp in een klomp. Een kordate overlever. Stokoud en springlevend. Vriendelijk, verrassend en traditioneel. Verguisd als folklore, vermaard om zijn autoriteit. Een uniek boekje, elk jaar weer. De oudste nog verschijnende almanak ter wereld!

 

Enkhuizer Almanak

De Enkhuizer Almanak is een typisch boekje voor dagelijks gebruik. Naast de traditionele en eeuwenoude rubrieken, die natuurlijk elk jaar geactualiseerd worden, staat het bol van wetenswaardigheden, verhaaltjes en tips op velerlei gebied. De feiten van vandaag zijn dat de almanak gewoon een populair artikel is en dat als vraagbaak fungeert over onderwerpen die in geen enkel ander naslagwerk bijeen zijn gebracht.

 

Waar komt de Enkhuizer almanak vandaan?

Waarschijnlijk is de rijke historie van de almanak begonnen in Amsterdam. Aan het eind van de 19de eeuw is de toenmalige uitgever verhuisd naar Haarlem en van 1952 tot 1992 was de standplaats Apeldoorn. Sinds 1992 wordt de Enkhuizer Almanak voor het eerst in zijn bestaan in Enkhuizen uitgegeven. Hoewel veel mensen dit niet zouden vermoeden, bestaat het voltallige personeel van de uitgeverij uit één persoon.

 

Waar kan ik de Enkhuizer Almanak vinden?

hier
 

Enkhuizen 

Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer  als het IJsselmeer. In de gemeente wonen 18.186 inwoners

 

Reeds in de bronstijd was er nabij het latere Enkhuizen een nederzetting aanwezig. Bij archeologische opgravingen in 2009 zijn hiervan onder meer boerderijen en een grafheuvel  teruggevonden die dateren uit 1575-1200 v.Chr.[1]

Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp.

Enkhuizen is, onder meer vanwege de watersport, een belangrijk toeristisch centrum (jachthavens, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum). Daarnaast telt het stadje internationaal vermaarde zaadbedrijven en tuinbouw, alsmede een cluster van kunststofindustrie.

Enkhuizen staat bekend als de ‘Haringstad’ vanwege haar verleden als centrum voor de haringvisserij.

 

Info Enkhuizen

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *