Beerskey, Berghem (Oss)

beerskey etiket

beerskey etiket 

Beerskey uit Berghem (Oss)

Dit unieke bier van Muifelbrouwerij uit Berghem (gemeente Oss) kenmerkt zich door de bijzondere combinatie met geturfde whisky mout.

 

beerskey fles 

muifel brouwerij logo

Beerskey

Beerskey is het eerste extreme bier van de Muifelbrouwerij. Het is hoog in alcohol percentage namelijk 11% en is een combinatie van bier en whiskey. De diepe en zware smaak proef je terug door de rokerigheid van het geturfde whiskey mout en het bijzondere recept van dit speciale bier.

Het is verkrijgbaar sinds februari 2013 in flesjes van 33 cl. Het is gebotteld maar liefst 10 jaar houdbaar en komt met een eigen glas.

De Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is gestart in 2006 en produceert excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen en smaken.
De naam komt uit een samentrekking van Megen en Duivel. In Megen is de brouwerij ontstaan als hobby waar het naar Duvel smakende biertje  al snel de bijnaam Muifel kreeg. Het logo van de brouwerij is een van de Megense karakteristieke gevels. De brouwerij bevindt zig echter in Berghem.

De Muifelbieren worden ambachtelijk gebrouwen. Wat inhoud dat er geen filtratie en geen pasteurisatie plaats vindt. Daarnaast is er sprake van koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een klein residu van eiwitten en gist.

 

BEERSKEY MUIFELBROUWERIJ KOPEN

Bij verschillende bierspecialisten  

Berghem (gemeente Oss)

Berghem is een dorp in de gemeente Oss in Noord-Brabant. Het heeft 8800 inwoners en werd vroeger ook wel als Berchem gespeld.

 

Berghem is bekend om zijn verlichte carnavalsoptocht, die elk jaar tienduizenden mensen uit het hele land naar het dorp toe trekt. Het dorp heet tijdens de carnavalsdagen: “Knollenrijk”.

Het kent een lange geschiedenis met Oss op bestuurlijk en kerkelijk vlak. Bezienswaardigheden in Berghem zijn o.a.: De Sint-Willibrorduskerk is een neogotische driebeukige kruisbasiliek uit 1901-1903, ontworpen door W. Th. van Aalst. en de molenrestant de Anna die in juni 1970 uitbrande.

 

Info Megen

Berghem.nl
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *