Texels Skuumkoppe

skuumkoppe

skuumkoppe 

Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe is een ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting van Texel. Het wordt gebrouwen met alleen Texelse ingrediënten door de Texelse bierbrouwerij.

 

 skuumkoppe

texelse bier brouwerij1

Skuumkoppe

Voor Skuumkoppe worden enkel natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Het ongefilterde bier bevat 6% alcohol en gist na op fles. Hierdoor krijgt het een extra romige smaak.

De naam skuumkoppe heeft het van het witte schuim (skuum) wat onstaat op golven en branding. Dit wiite schuim kom je veel tegen als je aan het strandjutten bent na een hevige storm op Texel.

Door de fles voor opening even lichtjes op zijn zij te laten rollen krijg je de beste smaaksensatie. Het kan het hele jaar gedronken worden. 

Texelse Bierbrouwerij

Sinds 1999 en na een uitbreiding in 2005 is de Texelse bierbrouwerij vlink aan het brouwen geslagen. Met veel plezier, maar vooral ook kwaliteit worden alle bieren gebrouwen uit natuurlijke grondstoffen van het eiland afkomstig. Met hun bieren zijn ze al meerdere keren in de prijzen gevallen.

Andere bieren die door de brouwerij gebrouwen worden zijn:

– Goudkoppe (hoppig blond bier)
– Wit (tarwebier)
– Eyerlander (amber speciaalbier)
– Skimme (donker tarwebier)
– Dubbel (donker bier)
– Tripel (kloosterbier)
– Bockbier ( Beste bockbier van NL 2013)
– Stormbock (seizoensbier)
– Noorderwiend (seizoensbier)

 

TEXELS SKUUMKOPPE KOPEN?

Texelse Skuumkoppe is vrij algemeen verkrijgbaar in slijterijen, café’s, en groothandel.  

 

Texel

Het eiland Texel (Tessels: Tessel) is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden, behorend tot de provincie Noord-Holland. Tevens is Texel een gemeente, waar ook het eilandje Noorderhaaks onder valt.

 

De waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt.Op 31 mei 2009 telde het waddeneiland, en dus ook de gemeente, 13.762 inwoners. De bewoners worden Tesselaars genoemd.

Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Rond Den Hoorn in het zuiden bloeien in mei grote bollenvelden. Nationaal Park Duinen van Texel beheert de zuidpunt van Texel, het gebied De Duinen tussen Den Hoorn en De Koog, De Dennen, De Slufter en De Muy.

Op de zaterdag vóór Pinksteren wordt op Texel net als elders in Noord-Holland het Luilak-feest gevierd. 

De Ronde Om Texel is een jaarlijkse zeilwedstrijd (regatta) in de maand juni voor zeilboten van het type catamaran. De totale afstand rond Texel is ongeveer 100 km. De race begint en eindigt bij Paal 17.

 

Info Texel

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *