Zuidam Whisky’s

milstone-12years-sherry

milstone-12years-sherry 

Zuidam Whisky kopen

Zuidam Whisky

Millstone 100 Rye, Sherry Cask en American Oak zijn enkele van de heerlijke whisky’s gebotteld door Zuidam. Ambachtelijk bereid in Baarle-Nassau in Noord-Brabant.

 

zuidam 

Millstone-Peated

millstone single malt 8 year american

millstone100

Millstone 100 Rye Whisky
Zuidam Millstone 100 Rye Whisky is een unieke rye / rogge whisky die 100 maanden heeft gerijpt op nieuwe Amerikaanse wit eiken vaten. Hij heeft tonen van citrus en kruiden met daarnaast een vleugje honing, vanille en eiken. Rijk van smaak een beetje zoet en fruitig met een lange peperige afdronk met vanille en eiken smaak. 50% alcohol en komt in een fles van 70 CL.

Te koop in onze webshop: Millstone 100 Rye Whisky

Millstone Peated Whisky 5 jaar
Zuidam Millstone Peated 5 Year Old Dutch Single Malt Whisky is één van de weinige geturfde whisky’s van Nederlandse bodem. Minimaal 5 jaar gerijpt op nieuw Amerikaanse eiken vaten. De tonen van deze whisky zijn een beetje rokerig met kruiden en honing. De smaak is rijk en honingachtig en bevat een lange volle afdronk met wat toffee smaak. 40% alcohol in flessen 70CL.

Te koop in onze webshop: Millstone Peated Whisky 5 jaar

Millstone Sherry Cask 12 jaar Whisky
Zuidam Millstone Sherry Cask 12 year old Single malt whisky is gerijpt op speciaal geselecteerde sherry vaten. Gedistilleerd in 1999 en gebotteld in 2012. Volle geur van sherry en sinasappel met een smaak van licht eiken met tonen van perzik, rozijn en kruiden. Overweldigende afdronk, zoet, fruitig en kruiden. 46% alcohol in flessen van 70CL.

Te koop in onze webshop: Millstone Sherry Cask 12 jaar Whisky

Millstone Whisky American Oak 10 jaar
Millstone Whisky American Oak 10 jaar van Zuidam rijpt 10 jaar op American Oak (eik) vaten. Gedistilleerd in 2000. Deze whisky wordt standaard geleverd in een zwart gekleurd houten kistje. Met tonen van vanille, sinasappel en gedroogd gras. Sterke smaak van kruiden, hout, zoethout, chilipeper en munt met een middelange afdronk. 43% alcohol en eveneens in flessen van 70CL.

Te koop in onze webshop: Millstone Whisky American Oak 10 jaar 

Zuidam distilleerderij
Zuidam stookt op ambachtelijke wijze al haar Whisky’s. De beste graan, de beste vaten en de nieuwste technologie zorgen ervoor dat er hoge kwaliteitswhisky’s gebotteld worden, die ook internationaal in de prijzen vallen. Voor batchs van de Millstone whisky’s wordt bijvoorbeeld altijd een mix van nieuwe en oude vaten gebruikt om tot het beste resultaat te komen.

Elke fles wordt handmatig gevuld en met de hand beschreven. Op het etiket vindt u dan de datum wanneer het product is gedistilleerd, op fust is gegaan, fust nummer, hoe groot het fust is, wanneer het uit fust is gehaald en fles nummer van de totaal aantal flessen liters en halve liters dat uit dat fust is gekomen.

Naast whisky produceert Zuidam ook verschillende genevers.

 

TE KOOP IN ONZE WEBSHOP

 

Zuidam Whisky kopen

 

Baarle-Nassau

Baarle-Nassau is een stad in Noord-Brabant ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg.

 

Baarle-Nassau vormt samen met de Belgische gemeente Baarle-Hertog een bijzondere complexe gemeente genaamd Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt flink door elkaar heen en dit is goed te zien in de kern van Baarle. Er zijn 22 exclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en acht exclaves van Baarle-Nassau in Baarle-Hertog.

Interessant is dat in 1403 de Duitse graaf Engelbrecht I van Nassau trouwt met Johanna van Polanen. Naar toenmalig recht werd hij Heer van Breda. Met hem komt de naam van Nassau terecht in het Nederlands Koningshuis.

De situatie in Baarle is door alle eeuwen blijven voortbestaan: de Vrede van Münster in 1648, Napoleon in 1795, het herstel van het Koninkrijk der Nederlanden in 1815, de afscheiding van België in 1830 en de Nederlandse gemeentelijke herindeling in de jaren ’90 hebben de situatie in Baarle nooit kunnen veranderen.

 

Info Stad

 
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *