Duits & Lauret Stout, Vleuten

duits en lauret stout

duits en lauret stout

Duits & Lauret Stout, Vleuten 

Het Stout bier van Duits & Lauret is een biertje waar je rustig voor moet gaan zitten en genieten. Complex, donker en vol.

 

duits en lauret stout fles
 

duits en lauret

Duits en Lauret Stout

Stout bier staat bekend om zijn complexiteit en zijn volle donkere smaak. Het heeft tonen van chocolade en koffie en is daarmee een ware smaak sensatie. Een beetje bitter, maar uitstekend te combineren met oesters of de wat pittigere gerechten. Daarnaast kan het goed met desserts op basis van chocola of droge vruchten.

Duits & Lauret Stout is een bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 %. Licht gekoeld serveren, op een temperatuur tussen de 12 en de 14 graden.

Brouwerij Duits & Lauret

Danielle Duits en Marco Lauret begonnen in 2009 bier te brouwen onder de naam Duits & Lauret. Eerst op kleine schaal, inmiddels is het wat proffesioneler aangepakt. Daar waar het bier eerst (en in kleine mate nog steeds) in Vleuten wordt gemaakt, vindt de grote productie tegenwoordig plaats in De Proefbrouwerij in Lochristi, België. De amateur bier brouwervaring van Marco en de gastronomische achtergrond van Danielle, hebben ervoor gezorgd dat Utrecht / Vleuten en ook Nederland enkele zeer bijzondere bieren er bij hebben gekregen.

Naast Stout worden ook: Blond, Winterstout, Dubbelbock, Tevreden en Kiem door brouwerij Duits & Lauret gebrouwen.

 

DUITS EN LAURET STOUT BIER KOPEN?

Bij bierspecialisten rondom Utrecht

 

Vleuten-De Meern (Utrecht)

Vleuten is een buurt in de wijk Vleuten-De Meern in de stad Utrecht, in de  provincie Utrecht. Tot 2001 was het een zelfstandig dorp behorende bij de voormalige gemeente Vleuten-De Meern en tot 1954 vormde het een zelfstandige gemeente.

 

Enkele bezienswaardigheden in Vleuten of in de buurt daarvan zijn de Torenpleinkerk, een Hervormde kerk, waarvan de toren uit omstreeks 1300 dateert en ten zuidwesten van Vleuten, op de oude weg naar Harmelen, de dertiende-eeuwse Hamtoren. Dit is een overblijfsel van een ridderhofstad.

 

Info Vleuten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *