Zuidam Genevers

zuidam jonge graanjenever

zuidam jonge graanjenever 

Zuidam genevers kopen

Zuidam Genevers

Jonge Graan Genever, Zeer oude genever en Rogge gevener zijn enkele van de heerlijke dranken die Zuidam bottelt. De in Baarle-Nassau gevestigde distilleerderij in Noord-Brabant is een ambachtelijk bedrijf met unieke dranken van Nederlandse bodem, waaronder heerlijke genever (jenevers)

 

zuidam 

zuidam jonge graanjenever

zuidam zeer oude jenever 1

zuidam 5 jaar vat gelagerd

Jonge Genever
Naar recept van Patrick van Zuidam wordt de moutwijn gedistilleerd met jeneverbessen en aromatische wortels en kruiden. Het is een genever met een milde zachte smaak en kan uitstekend als aperitief gedronken worden. Bevat 35% alcohol.

Te koop in onze webshop: JONGE GENEVER

Zeer Oude Genever
De Zuidam zeer oude genever bevat meer moutwijn dan de jonge gevener waardoor hij voller van smaak is en meer ter afsluiting van een maaltijd genuttigd kan worden. Bevat 38% alcohol.

Te koop in onze webshop: OUDE GENEVER

Zeer Oude Genever 5 jaar
Wordt gedistilleerd in Amerikaanse eiken vaten waardoor het tonen van vanille. toffee, karamel en hout mee krijgt. Kan op elk moment gedronken worden en is zijdezacht van smaak. Bevat 38% alcohol.

Rogge Genever
Zoals de naam al suggereert bevat de Zuidam Rogge Genever, rogge van Nederlandse bodem. Uiterst zacht van smaak en bevat 35% alcohol.

 

Zuidam distilleerderij
Zuidam stookt op ambachtelijke wijze al haar genevers. De mout wordt gemalen door de Nederlandse molens (Uden, Ulvenhout, Dordrecht en Kessel). Hiermee wordt een traditioneel erfgoed in stand gehouden

Het gemalen graan wordt gemengd met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel van het graan omzet in suiker. Na afkoeling van het beslag wordt de gist toegevoegd. De gist zet de suiker om in alcohol. Door middel van drie distillaties worden de alcohol en de goede smaakstoffen gescheiden tot een zuivere genever om tenslotte nog eenmaal met moutwijn en geheime kruiden te worden afgemaakt.

Elke fles wordt handmatig gevuld en met de hand beschreven. Op het etiket vindt u dan de datum wanneer het product is gedistilleerd, op fust is gegaan, fust nummer, hoe groot het fust is, wanneer het uit fust is gehaald en fles nummer van de totaal aantal flessen liters en halve liters dat uit dat fust is gekomen.

Zuidam maakt ook heerlijke whisky’s.

 

TE KOOP IN ONZE WEBSHOP

JONGE GENEVER / OUDE GENEVER

Zuidam Genevers kopen

 

Baarle-Nassau

Baarle-Nassau is een stad in Noord-Brabant ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg.

 

Baarle-Nassau vormt samen met de Belgische gemeente Baarle-Hertog een bijzondere complexe gemeente genaamd Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt flink door elkaar heen en dit is goed te zien in de kern van Baarle. Er zijn 22 exclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en acht exclaves van Baarle-Nassau in Baarle-Hertog.

Interessant is dat in 1403 de Duitse graaf Engelbrecht I van Nassau trouwt met Johanna van Polanen. Naar toenmalig recht werd hij Heer van Breda. Met hem komt de naam van Nassau terecht in het Nederlands Koningshuis.

De situatie in Baarle is door alle eeuwen blijven voortbestaan: de Vrede van Münster in 1648, Napoleon in 1795, het herstel van het Koninkrijk der Nederlanden in 1815, de afscheiding van België in 1830 en de Nederlandse gemeentelijke herindeling in de jaren ’90 hebben de situatie in Baarle nooit kunnen veranderen.

 

Info Stad

 
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *