Emelisse bier Kamperland

Emelisse Oerpils klein

Emelisse Oerpils klein 

Emelisse bier Oerpils

Urtype / Oerpils Pilsener van Emelisse is een bijzonder pilsener gebrouwen op traditionele wijze in Kamperland, Noord-Beveland in Zeeland. Strak gehopt en knisperend in de mond zoals de brouwer zelf zegt.

 

Emelisse Oerpils 

logo-emelisse

bierbrouwerij emelisse

Oerpils / Urtype

Dit pilsener staat zijn mannetje tussen de grootbrouwers vanwege zijn kenmerkende eigen smaak. Gebrouwt van water, gerstemout, hop en gist is Oerpils de bekendste variant van Emelisse. Bevat 5% alcohol. 

Emelisse brouwerij

Emelisse brouwt op een ambachtelijke wijze in Kamperland in Noord-Beveland, Zeeland. Er komt veel handwerk bij kijken om Emelisse bier te brouwen en elke fles is twee tot drie keer in de handen van de medewerkers geweest voordat ze naar de winkel gaan. De jaarproductie ligt op 2000 hectoliter en groeit gestaag. De helft van deze productie exporteren we naar landen als de VS, Brazilië, Zweden, Finland, Noorwegen, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. 

Andere bekende Emelisse bieren:

– Witbier
– Dubbel
– Blond
– Emelisse 2.5
– Lentebock
– Herfstbock
– e.a.

 

 

 

Waar kan ik Emelisse kopen?

hier
 

 

Kamperland 

250px-LocatieSchouwen-Duiveland

Kamperland is een dorp in de gemeente Noord-Beveland in de Nederlandse provincie Zeeland

 

Noord-Beveland is op haar beurt weer een voormalif eiland in Zeeland. De gemeente telt 7534 inwoners. Kamperland of zoals vroeger Campen wordt al in 976 genoemd. Door vloeden en overstromingen geteisterd verdween Campen in zee, maar werd later opgebouwd als Kamperland.

Er zijn nog enkele mooie molens te bewonderen in de omgeving. Daarnaast veel bungalow en vakantieparken, veelal voor watersporters en strandgenieters. Op 5 minuten rijden ligt de inmiddels wereldberoemde Oosterschelde stormvloedkering.

 

Info Kamperland

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *