Frisian Gin Sneek

frisian gin compilatie

frisian gin compilatie

Frisian Gin uit Sneek

Gin uit Friesland op basis van jenever en gemaakt en getrokken van (on)kruid uit eigen Friese tuin. Ook heerlijk om te mixen.

 

 frisian gin sneek

Frisian Gin

Na 7 dagen trekken op wilde kruiden onstaat deze heerlijk Gin. Naar een idee van chef-kok Geert-Jan Vaartjes, is deze gin verder ontwikkeld door Weduwe Joustra. Frisian Gin laat zich ook goed mixen tot gin-tonic. Hierbij kun je het serveren met kruiden uit eigen tuin zoals zevenblad, veldkers, vogelmuur, maar ook munt of rozemarijn. Mix het geheel in een groot glas wijn, veel ijs, tonic en Frisian Gin.

Weduwe Joustra

Weduwe Joustra uit het Friese Sneek is een beerenburgdistilleerderij die nog het originele recept van Hendrik Beerenburg gebruikt uit 1645! voor haar Beerenburg. In 1864 is Anjenette Joustra, nadat haar man op veel te jonge leeftijd is overleden, aan het Kleinzand in Sneek begonnen met het maken van o.a. Beerenburg.

Vele jaren later produceert het familiebedrijf Weduwe Joustra naast beerenburg en Gin ook Kruidenbitter, Jonge Jenever, Oude Genever, Vieux Poterne en verschillende likeuren, zoals Speculaaslikorette , Boterbabbelaar en droplikorette, een koffielikeur genaamd Hollands Genoegen, honinglikeur en een lijn met Oudhollandse likorettes.

 

 

FRISIAN GIN KOPEN?

Op dit moment weten we niet waar het verkrijgbaar is

 

Sneek

Sneek (in het Fries Snits) is één van de elf steden in de provincie Friesland.
De elf steden zijn uiteraard beroemd om de gelijknamige ‘elf steden tocht’ waar alle Friese steden al schaatsend worden aangedaan.

 

Sneek is verder bekend vanwege de historische binnenstad, met onder meer de Waterpoort, en de Sneekweek. In deze historische binnenstad zijn veel oude monumenten te bezichtingen, maar ook de distilleerderij van Weduwe Joustra.

 

Info Sneek

 
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *