Duits & Lauret Winterstout, Vleuten

duits en lauret winterstout

duits en lauret winterstout
 

Duits & Lauret Winterstout, Vleuten

Winterstout van Duits en Lauret is een krachtig en vol winters biertje van hoge gisting. Een warm biertje voor de koude maanden.

 

duits en lauret stout fles
 

duits en lauret

Duits en Lauret Winterstout

Winterstout bier is zoals ze zelf zeggen een zware winterwarmer met een krachtig gevoel in de mond. Het is heerlijk bij stoofgerechten en schimmelkazen. Winterstout is een bier met een hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd met nagisting op de fles.

Winterstout komt het beste tot zijn recht als het gekoeld geserveerd wordt bij een temperatuur van 12-14 graden Celsius. Het bevat 8,5% alcohol en is verkrijgbaar van november tot en met februari.

Brouwerij Duits & Lauret

Danielle Duits en Marco Lauret begonnen in 2009 bier te brouwen onder de naam Duits & Lauret. Eerst op kleine schaal, inmiddels is het wat proffesioneler aangepakt. Daar waar het bier eerst (en in kleine mate nog steeds) in Vleuten wordt gemaakt, vindt de grote productie tegenwoordig plaats in De Proefbrouwerij in Lochristi, België. De amateur bier brouwervaring van Marco en de gastronomische achtergrond van Danielle, hebben ervoor gezorgd dat Utrecht / Vleuten en ook Nederland enkele zeer bijzondere bieren er bij hebben gekregen.

Naast Winterstout worden ook: Blond, Stout, Dubbelbock, Tevreden en Kiem door brouwerij Duits & Lauret gebrouwen.

 

Waar kan ik Duits en Lauret Winterstout bier uit Vleuten (Utrecht) kopen?

– o.a. te koop bij verschillende slijterijen rondom Utrecht

 

Vleuten-De Meern (Utrecht)

Vleuten is een buurt in de wijk Vleuten-De Meern in de stad Utrecht, in de  provincie Utrecht. Tot 2001 was het een zelfstandig dorp behorende bij de voormalige gemeente Vleuten-De Meern en tot 1954 vormde het een zelfstandige gemeente.

 

Enkele bezienswaardigheden in Vleuten of in de buurt daarvan zijn de Torenpleinkerk, een Hervormde kerk, waarvan de toren uit omstreeks 1300 dateert en ten zuidwesten van Vleuten, op de oude weg naar Harmelen, de dertiende-eeuwse Hamtoren. Dit is een overblijfsel van een ridderhofstad.

 

Info Vleuten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *