Davelaar Jodenkoeken Alkmaar

Gepost in Alkmaar

Gebruikerswaardering:  / 7
ZwakZeer goed 

jodenkoeken_klein

Davelaar Jodenkoeken Alkmaar

Davelaar Jodenkoeken worden al sinds 1883 gemaakt in Alkmaar. Het zijn rond gestoken koeken met een licht vanille aroma en zijn per 20 stuks verpakt. De brosse luchtige koeken geven bij de eerste hap al een heerlijke smaak af die dit koekje zo bijzonder van smaak maakt.

 

davelaar_jodenkoeken

Davelaar opbergblik

De originele Jodenkoek van Davelaar zijn niet alleen geroemd om de heerlijke smaak maar ook om de unieke blikverpakking. Hierin blijven de Davelaar koeken luchtdicht verpakt waardoor ze lekker vers blijven. Lekker makkelijk, dit blik kan je overal mee naar toe nemen zonder dat de heerlijke Davelaar Jodenkoeken zouden kunnen breken. Ook lekker makkelijk om kado te geven! In vele huishoudens heeft het lege blik al een plaats gekregen als opbergblik.

 

1883

In 1883 begon Bakker Stam met het bakken van Jodenkoeken. Zijn bakkerijtje , gevestigd aan De Houttil 36 in Alkmaar (achter de Waag), werd later door bakker Albert Govers overgenomen.  De Jodenkoeken werden vanaf het begin verkocht in blikken bussen. Govers vroeg statiegeld voor deze blikken, zodat ze opnieuw konden worden gebruikt. Tot 1924 heeft Govers de bakkerij draaiende gehouden en verkocht zijn zaak daarna aan Dirk Davelaar.

 

Waar kan ik Davelaar Jodenkoeken uit Alkmaar vinden en kopen?

- en hier

 

Alkmaar 

250px-dutch_municipality_alkmaar_2006

De gemeente Alkmaar telt 93.912 inwoners. Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland in inwoneraantal. 

 

De stad staat bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen een traditie, die tegenwoordig jaarlijks door 100.000 mensen wordt bezocht. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad die nog kaas verhandelt op deze traditionele wijze. Vandaag de dag zijn de kaasmarkten elke vrijdag (van april tot september) te bezichtigen.

Alkmaar heeft, met zijn karakteristieke oude grachten, caf├ęs, restaurants en winkels een aangename sfeer. Alkmaar is alom bekend om zijn vele hofjes, onder andere het 16e eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje. De stad kent vele grachten met huizen uit de 16e tot de 19e eeuw. Alkmaar telt 399 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

 

Info Alkmaar

- Kaasmuseum
  

Reacties  

 
0 #1 h. wiersema 01-10-2014 19:57
waar kan ik in groningen davelaar koeken kopen?
Citeer
 
 
-2 #2 Tonny Drost van Putten 24-07-2016 23:11
Ik had laatst een bus Davelaar Jodenkoeken weer gekocht. Maar nu moet me toch iets van het hart. Ik deed de bus open en de bovenste koek was al bijna opgegeten . Waar gebeurt dit nou , bij het inpakken na de controle ? ik vond het geen fris idee in ieder geval. Jodenkoeken bus was nog wel verzegeld ! Dank alvast voor de aandacht , groet Tonny
Citeer
 
 
+1 #3 Henk Lub 06-08-2018 06:52
1. De koeken zijn minder lekker
2.er zit nu een papieren bakje in en
3. ook nog in plastic zak, wat jammer en niet best.
4. 1 blik per 2 weken (ca 10 jaar) gaat niet meer gebeuren.
Mvrg Henk
Citeer
 
 
0 #4 Marja Smits 17-08-2018 11:12
Ook wij hebben moeite met de koeken.

Wat waren ze altijd lekker en nu vinden ze in het geheel niet lekker.
Ook die verpakking vinden wij helemaal niets.
Alleen het blik is nog het zelfde.
Aan de buitenkant op het blik staat ook niet vernieuwd vermeld.
Dit zijn onze laatste jodenkoeken.

Mvrg Marja.
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen