Nelis Prael bier Amsterdam

nelis

nelis

Nelis Prael bier Amsterdam

Nelis van brouwerij de Prael uit Amsterdam is een koppig bokbier. Het bevat 7,7% alcohol en is te verkrijgen in 33cl en 50 cl formaat.

 

mankenelis

Nelis Prael bier

Volgens de makers is Nelis een koppig bokbier. Rond van smaak, stevig van karakter. Een bier om de eerste herfststormen te trotseren.

De naam Nelis komt van de Nederlandse zanger Cornelis Pieters, beter bekend als manke Nelis die met zijn bas het Nederlandse levenslied speelde.

 

Alle Prael bieren

Johnny
Mary
André
Nelis

Willy

Brouwerij De Prael

Brouwerij de Prael is een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij, waar een kwalitatief hoogstaand product wordt gebrouwd. Het is een stichting die mensen aan het werk zet met een langdurig psychiatrische handicap.

Met hun brouwinstallatie wordt momenteel 1000 liter prachtig speciaalbier per week gebrouwen.

 Waar kan ik Nelis kopen?

– Je vindt hier meerdere locaties
 

Amsterdam 

250px-locatieamsterdam.svg

Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en grootste stad van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook wel Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ.

 

De naam van de stad is afgeleid van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten rond het jaar 1300 en groeide later uit tot één van de grootste handelssteden ter wereld in de Gouden Eeuw. Bevolkingsgroei leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot grote stadsuitbreidingen, waaronder de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is opgenomen en tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoort.

Andere attracties in de hoofdstad zijn onder meer de musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum; het Anne Frank Huis; het prostitutiegebied De Wallen; en de vele coffeeshops die de stad rijk is. Verder telt Amsterdam twee universiteiten en is het de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld, 178 in 2010.

 

Info Stad

– Schiphol Vliegveld
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *