Domtorenwijn Utrecht

Domtoren wijn

Domtorenwijn is een heerlijke wijn met een Utrechts tintje. Jan Besseling uit Utrecht heeft deze mooie wijn geselecteerd om Utrecht een ‘eigen’ wijn te kunnen geven.

 

De wijn

Deze dieprode kwaliteitswijn uit Macedonie dankt zijn vineus bouquet en smaak van rijpe kersen aan de welhaast ideale combinatie van druiven, bodemgesteldheid, klimaat en vinificatie.

De bakermat van de autochtone Kratosija-druiven zijn de hooggelegen wijngaarden op de kiezelrijke oevers van de Vardar rivier niet ver van de Griekse grens.

De wijn is op dronk, maar kan gerust 4-6 jaar liggend worden bewaard. Serveren bij oa kruidig rood vlees op 18C circa 1 uur na opening van de fles

Domtorenwijn is een wijn van het goed bekend staande huis Tikves, Macedonian Royal Reserve Kratosija. De wijn is op initiatief van een Utrechtse slijter in met domtorens versierde flessen gestoken en is een leuk initiatief uit de stad in het midden van het land.

 

Waar kan ik Domtorenwijn kopen?

 

Utrecht 

Utrecht ligt in het midden van Nederland en is de hoofdstad van provincie Utrecht. Gemeten naar aantal inwoners is het de op drie na grootste stad van Nederland.

 

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum, dat “doorwaadbare plaats” betekent. De ‘U’ komt van het Oudnederlandse woord uut, dat ‘benedenstrooms’ betekent.
Op en rond het huidige Domplein is de plaats waar de Romeinen de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd. Rond 50 na Chr.

 

Info Utrecht  
– Centraal Museum
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *