Twentsch Kuiernat

twentsch kuiernat

twentsch kuiernat

Twentsch Kuiernat kopen

Twentsch Kuiernat

Twentsch of Twents Kuiernat is een traditioneel twentsch gedestileerde drank met vanille smaak van Berghorst Dranken. ” Weas nich greuts veur ’t gat, nem ’n twentsch kuiernat “.

 

twentsch kuiernat

Twentsch Kuiernat

Kuiernat is een traditioneel twentsch gedestilleerd drankje met 30% alcohol met een zachte smaak van vanille. Het drankje is voornamelijk bekend in Hengelo en de rest van Twente.

 

Berghorst Hengelo BV

De producent van Twents(ch) Kuiernat Berghorst is al meer dan 100 jaar groothandel in dranken. Daarnaast heeft het een eigen wijnkoperij en distilleerderij. Tevens zijn ze actief in Horeca Vastgoed.
Alom bekend zijn hun eigen distillaten Twentsch Kuiernat & Zwiegöllie.

 

 

 

TWENTSCH KUIERNAT KOPEN?

Twentsch Kuiernat kopen

 

Hengelo 

Hengelo is een gemeente in de Nederlandse  provincie  Overijssel  in de landstreek Twente. De gemeente telt 80.809 inwoners en is na Enschede de grootste plaats in Twente.

 

Het dorp Hengelo ontstond in het kerspel Delden in de buurschap Woolde rond de Hof (te) Hengelo en de daarbij behorende kapel. De naam Hengelo komt van de Germaanse woorden hangi- (helling) en -lauha, (bosje op hoge zandgrond)[1]. Tussen circa 1525-1530 bouwde Fredrik van Twickelo op zijn Hof Hengelo het Huis Hengelo. Dit werd gesloopt in 1821. Momenteel zijn alleen de fundamenten nog zichtbaar.

Er zijn in Hengelo onder andere een theater (het Rabotheater), een bioscoop (Cinema Hengelo), een poppodium (Poppodium Metropool) en een kunstsociëteit (Lambooijhuis).

Er zijn ook diverse expositieruimtes voor beeldende kunst, zoals het Kunstcentrum Hengelo, Galerie de Pook, Galerie Lans-Uylen, Gallery Signaal en Kunstsociëteit Lambooijhuis.

 

Info Hengelo

– Winkelen in Hengelo
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *