Schrobbelèr Tilburg

naar-de-webshop-button4

Schrobbelèr Tilburg

Waar vriendschap gevierd wordt komt Schrobbelèr op tafel. Van oorsprong Brabants, sfeervol en hartverwarmend. Gemaakt uit 43 kruiden en met een alcoholpercentage van 21,5 procent.

 

Schrobbelèr
Ontstaan, in 1974, als lekkere borrel voor de gevoelige maag, bleek de ontdekking van Jan Wassing een gewaardeerde sfeerverhoger.

Veel vrienden maakten in zijn huisbar kennis met de smaak, de glimlach, de warmte en vriendschap van Schrobbelèr. Nu, vele jaren later, is de bekendheid van Schrobbelèr de huisbar ver ontgroeid. De beleving rond het product is echter overal onveranderd aanwezig. Glimlach, goede smaak, warmte en vriendschap. Het drankje wordt verkocht in een stenen kruik en wordt koel gedronken uit het eigen glas, een hoog en smal kelkglaasje dat groter is dan een Jägermeisterglas. Het drankje wordt met name gedronken tijdens het carnaval in Kruikenstad (Tilburg).

De schrobbelaar
De naam Schrobbelèr is ontleend aan de roemrijke Tilburgse textielindustrie. De schrobbelaar of in dialect: schrobbelèr, was een textielarbeider die er voor zorgde dat de wolvezels werden ontward en konden worden versponnen. Jan Wassing gebruikte die naam voor zijn huisbar ‘Bij den Schrobbelèr’. Daar schonk hij zijn zelf bereide kruidenlikeur voor het eerst aan vrienden. Via het Tilburgse carnaval en de Brabantse horeca breidde de bekendheid van Schrobbelèr zich verder uit.

 

SCHROBBELÈR TILBURG KOPEN?

go-to-the-webshop-link  

Tilburg

Tilburg is een stad in Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg. De stad had op 1 januari 2009 203.487 inwoners en is daarmee de zesde stad van Nederland

 

Prehistorische sporen van bewoning in het tegenwoordige Tilburg zijn gevonden bij industrieterrein Kraaiven en dateren van 9000 jaar voor Christus.

Op basis van de al aanwezige schapenteelt groeide Tilburg omstreeks 1600 uit tot de belangrijkste wolstad van Brabant.

Verder zijn in Tilburg gevestig: Universiteit van Tilburg, Fontys Universiteit en Avans Hogeschool. Tilburg heeft bijna 30.000 studenten aan één van deze universiteiten.
Een 10 dagen durende kermis de grootste van de Benelux, wordt elk jaar gehouden in juli. De maandag van deze week is “Roze Maandag” en is homo-georiënteerd, maar ook heteroseksuelen zijn van harte welkom

 

Info Stad

– Kermis
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *