Knienekeutels Salmiakballetjes

knienekeutels_thumb

knienekeutels_thumb

Knienekeutels salmiakballetjes uit Drenthe

Knienekeutels zijn lekkere salmiakballetjes en zijn verpakt in een erg leuk doosje met Drentse vlag.

 

knienekeutels_detail

Knienekeutels

Knienekeutels of Konijnenkeutels zijn heerlijke salmiak bollen met een harde drop achtige vulling.
Lekker om zelf te eten, maar ook nog eens leuk
om weg te geven, u maakt er een  konijnenfan heel blij mee.

 

Andere konijnenkeutels

Vlilander konijnenkeutels

Veluwse Konijnenkeutels

 

Waar kan ik Drentse knienekeutels kopen?

hier
– en hier
 

Drenthe

drenthe-position 

Drenthe is een provincie van Nederland, gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg gezien grenst het in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad is Assen.

Drenthe heeft veel bezienswaardigheden, waaronder veel hunnenbedden. Hieronder volgt een korte opsomming van wat er verder in de provincie te vinden is.

 

Assen is vooral bekend om zijn TT-races op het circuit ter plaatse.

Emmen geniet bekendheid vanwege het Dierenpark Emmen (voorheen Noorder Dierenpark), dat qua bezoekersaantal de grootste attractie van het noorden is (1 jan. 2006 ruim een miljoen bezoekers). Emmen is tevens bekend van de profclub FC Emmen en topamateurclub WKE.

Bij Eelde ligt het vliegveld van Groningen.

Zuidlaren is vooral bekend van de Zuidlaardermarkt, Europa’s grootste najaarsmarkt voor paarden. Jaarlijks trekt deze markt zo’n 150.000 bezoekers en worden er meerder 2.000 paarden verhandeld. Ook is Zuidlaren bekend van Berend Botje en tot slot van de Prins Bernhardhoeve, tot de verkoop in 2006 met 40.000 m² het op 2 na grootste beurzencomplex van Nederland, na de Jaarbeurs Utrecht en de RAI Amsterdam.

Coevorden (in 1408), Meppel en Assen (beide in 1809) zijn de enige plaatsen in Drenthe die ooit stadsrechten kregen. Coevorden was de stad waar de drost van Drenthe resideerde en was een belangrijke vestingstad, omdat lange tijd de enige verbinding met het noorden langs de stad liep. Meppel ontwikkelde zich vanaf de 15e eeuw door de turfwinning in de omgeving en werd later een handelscentrum als nieuwe ’toegang’ tot het noorden.

 

Info Drenthe

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *