Bockbieren Oudaen, Utrecht

lentebok

lentebok

Bockbieren Oudaen, Utrecht

Bockbieren van Stadskasteel Oudaen in Utrecht zijn er in verschillende soorten naar gelang het seizoen. Zo hebben ze Lentebock, Herfstbock en Donckerbock in hun assortiment.

 

lentebok

herfstbokwinterbok

oudaen

 

Bockbieren Oudaen

Lentebock is een fris, stevig gehopt bockbier dat goudgeel van kleur is en ca. 6,5% alcohol bevat.

Herfstbock wordt gebrouwen met honing en karamelmout, maar is desondanks geen uitgesproken zoet bier. Het alcoholpercentage bedraagt ca. 6,5%.

Donkerbock of Winterbock is het donkerste van de bockbieren. Deze biersoort is kruidig en alleen in de winter op tap. Ook deze soort bevat ca. 6,5% alcohol.

 

Brouwerij Oudaen

Aan de Oude Gracht, in het centrum van Utrecht, ligt Stadskasteel Oudaen. De historie van het kasteel gaat terug tot in de middeleeuwen. In de werfkelders onder het kasteel en direct aan de gracht staat een ultramoderne installatie opgesteld met onder andere twee, door een Belgische ketelfabriek vervaardigde, koperen ketels met een inhoud van 1000 liter. De verhitting van de ketels gebeurt met stoom, die overigens met behulp van moderne gasverwarming wordt opgewekt.

Waar kan ik Bockbieren van Oudean uit Utrecht kopen?

hier

 

Utrecht 

Utrecht ligt in het midden van Nederland en is de hoofdstad van provincie Utrecht. Gemeten naar aantal inwoners is het de op drie na grootste stad van Nederland.

 

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum, dat “doorwaadbare plaats” betekent. De ‘U’ komt van het Oudnederlandse woord uut, dat ‘benedenstrooms’ betekent.
Op en rond het huidige Domplein is de plaats waar de Romeinen de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd. Rond 50 na Chr.

 

Info Utrecht  
– Centraal Museum

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *