Ouwe Daen bier, Utrecht

ouwedaen

ouwedaen

Ouwe Daen bier, Utrecht

Ouwe Daen is een ongefilterd tarwebier met 5% alcohol. De Ouwe Daen heeft een zachte, iets zoetige, romige smaak.

 

ouwedaen

oudaen

Ouwe Daen

Het bier kan goed worden doorgedronken vanwege deze zachte smaak.
Ouwe Daen behoort tot de zogenaamde witbieren. De speciale smaak dankt het onder meer aan de toevoeging van vermalen sinaasappelschil en koriander. In flessen van 0,75 liter is het bier tevens te koop bij Stadskasteel Oudaen.

 

Brouwerij Oudaen

Aan de Oude Gracht, in het centrum van Utrecht, ligt Stadskasteel Oudaen. De historie van het kasteel gaat terug tot in de middeleeuwen. In de werfkelders onder het kasteel en direct aan de gracht staat een ultramoderne installatie opgesteld met onder andere twee, door een Belgische ketelfabriek vervaardigde, koperen ketels met een inhoud van 1000 liter. De verhitting van de ketels gebeurt met stoom, die overigens met behulp van moderne gasverwarming wordt opgewekt.

 

Waar kan ik Ouwe Daen bier uit Utrecht kopen?

hier
 

Utrecht

Utrecht ligt in het midden van Nederland en is de hoofdstad van provincie Utrecht. Gemeten naar aantal inwoners is het de op drie na grootste stad van Nederland.

 

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum, dat “doorwaadbare plaats” betekent. De ‘U’ komt van het Oudnederlandse woord uut, dat ‘benedenstrooms’ betekent.
Op en rond het huidige Domplein is de plaats waar de Romeinen de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd. Rond 50 na Chr.

 

Info Utrecht  
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *