Auxerrois Thorn

 

Auxerrois Thorn (Limburg)

De Auxerrois van Wijngoed Thorn uit Midden-Limburg is een witte wijn van nederlandse bodem met een bloemige en een opvallende sappige smaak.

 

 

 

 

Auxerrois

Het lukt Wijngoed Thorn steeds beter om het ultieme fruit en het typische Auxerrois-aroma uit deze druivensoort te halen. Ze mogen stellen dat dit tot nu toe gemiddeld hun meest succesvolle druivensoort is in de afgelopen jaren alhoewel er veel wordt verwacht in de toekomst van de nieuwe aanplant van Pinot gris en Pinot Noir.

Auxerrois is relatief gemakkelijk in het Nederlandse klimaat, maar om een top-auxerrois te krijgen blijkt de druif toch nog een hoop geheimen te hebben.

 

Bodem: De wingerd is gesitueerd in een oude maasarm en bestaat uit klei,zand en op enige diepte overgaand in kiezel .

Alcohol: 11,5 %

Beschrijving: Heldere,lichtgele kleur. Vleugje koolzuur. Fris fruitige geur en smaak.

Gebruik: Geschikt om zo te drinken maar past ook prima bij asperges- of visgerechten.

Serveren: Goed gekoeld. ± 10° C

Bewaren: Is nu al op dronk maar kan nog 3 a 4 jaar bewaard blijven

 

Wijngoed Thorn

Wijngoed Thorn verbouwt de druivenrassen Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir en Dornfelder. De witte wijnen worden in moderne roestvrijstalen temperatuurgestuurde tanks opgevoed. Voor de rode wijnen gebruiken ze de traditionele barriques van Frans eikenhout.

De wijnkelder is gevestigd aan de Steeg 5 in Thorn en hieraan verbonden is het proeflokaal aan de Bogenstraat 12A. Op afspraak zijn er rondleidingen en proeverijen mogelijk op het wijngoed en in de zomer kunt u ook op ons terras van een heerlijk glas wijn en een hapje genieten.

 Waar kan ik Auxerrois van Wijngoed Thorn kopen?

hier
– en hier

 

Thorn

Het witte stadje Thorn herbergt een schat aan cultuurhistorie. Al wandelend langs de prachtige Stiftskerk en de talrijke waardevolle panden in de kern van Thorn, waant de bezoeker zich in de Middeleeuwen.

 

Thorn dankt zijn ontstaan aan de stichting van een abdij in het laatste kwart van de 10e eeuw. Aan de zuidzijde grenst Thorn aan de Maasplassen. De plas de Grote Heg is in gebruik bij zeilers en surfers en er is een dagstrand aanwezig.

Het witte stadje is omsloten door natuur. De Vereniging Natuurmonumenten heeft het gebied Koningssteen in beheer. Het beheer van dit gebied is gericht op natuurontwikkeling. Periodieke overstromingen van de Maas en het graasgedrag van hier uitgezette grote grazers als Galloway runderen en Konikspaarden zorgen voor het ontstaan van een gevarieerd natuurlandschap, waar het ook voor mensen goed toeven is.

 

 Info Stad

Recreatie stad

Museum


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *