Grunn Hail en Zegen Groningen

etikethailenzegen

 etikethailenzegen

Grunn Hail en Zegen Groningen

Deze “dunkles weisse” oftewel een donker witbier van 6,0% heeft een mooie, volle en romige smaak en was oorspronkelijk de opvolger van het winterbier. 

 

glashailenzegen

De brouwmeester gebruikt naast pilsmout ook een beetje geroosterde mout voor de oranje kleur. De tarwemout zorgt voor de mooie dikke romige schuimkraag en geeft dit bier een zachte frisse smaak mee. Een vleugje hop rondt dit bijzondere bier af en is heerlijk te drinken op een terras maar ook bij de open haard.

– Gebrouwen sinds: 2003
– Alcoholpercentage: 6.0%
– Soort: witbier

 

Over de Brouwerij

De brouwerij is gevestigd in Groningen en van hier wordt de productie van de diverse soorten, volgens eigen receptuur, bij 2 bevriende brouwerijen in Belgie en in Duitsland aangestuurd.

 Waar kan ik Grunn Hail en Zegen vinden of kopen?

hier
 

Groningen

Groningen is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Groningen en de grootste kern in de gelijknamige gemeente. De plaats wordt in grote delen van Noord-Nederland ook kortweg aangeduid met Stad.

 

Groningen behoort tot de oudste steden van Nederland. Door zijn relatief geïsoleerde ligging, ten opzichte van de opeenvolgende feitelijke machtscentra (Utrecht, Brussel en Den Haag), was de stad historisch gezien vooral op zichzelf en de directe omgeving aangewezen. Als Hanzestad maakte Groningen deel uit van het Noord-Duitse handelsnetwerk.

Groningen heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met name de Grote Markt werd tijdens de bevrijding in april 1945 zwaar beschadigd. Het symbool van de stad, de Martinitoren (door de Stadjers d’Olle Grieze genoemd) en de bijbehorende kerk bleven gespaard, evenals het Goudkantoor en het stadhuis.

Ten noordoosten van de Grote Markt ligt het Martinikerkhof met het provinciehuis en het Prinsenhof. Achter dat pand ligt de fraaie Prinsentuin met hierin een van de rijkst vormgegeven zonnewijzers van het land.

Groningen is de grootste, Groningers zouden zeggen enige, stad in het noorden van Nederland. De stad vervult daardoor een centrumfunctie, die nog versterkt wordt door de aanwezigheid van de universiteit en het grote aantal jonge inwoners die dat meebrengt. Dat uit zich in een zeer gevarieerd cultureel aanbod.

 

Info Groningen

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *