Frysk Hinder Whisky

Frysk Hynder Whisky

Frysk Hynder Whisky

Frysk Hinder single malt Whisky uit Bolsward

Frysk Hinder is een sinlge malt Whisky gestookt en gebotteld in Bolsward Friesland. Een ambachtelijke whisky van Nederlandse / Friese bodem!

 

Frysk Hinder Us Heit Distillery

Us Heit is een stokerij in het Friese Bolsward. Het is een unieke ambachtelijke stokerij waar onder andere whiskey wordt geproduceerd. Hiervan zijn er niet veel in Nederland.

Er zijn rondleidingen en proeferijen mogelijk. Zie voor meer informatie de eigen website van Us Heit.

Single Malt Whiskey

De single malt wordt gedistilleerd en gerijpt op verschillende vaten, zoals wijn-, cognac- en sherryvaten, waardoor het bij elke botteling een unieke smaak verkrijgt.

Bier

Naast whiskey produceert Us Heit ook een dubbel tarwe bier.

 

FRYSK HINDER WHISKEY KOPEN?

http://www.usheitdistillery.nl/

 

Bolsward

Bolsward is één van de elf steden in de provincie Friesland.
De elf steden zijn uiteraard beroemd om de gelijknamige ‘elf steden tocht’ waar alle Friese steden al schaatsend worden aangedaan.

 

Bolsward is verder bekend van een andere distillerij Sonnema Berenburg. Daarnaast herbergt de oude binnenstad met haar grachtjes, het stadhuis, de Friese Bierbrouwerij en tevens whiskystokerij (de hierboven benoemde Us Heit), en weeshuis Hid Herohiem (thans Hotel/Restaurant). Ten slotte is Bolsward ook wel een bedevaartsoord omdat in de Sint-Franciscuskerk van Bolsward een genadebeeld van Maria te vinden is. Het heet Onze-Lieve-Vrouwe van Sevenwouden en komt uit het einde van de 13e eeuw.

 

Info Bolsward

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *