Els la Vera

els la vera

els la vera

Els la Vera

Deze van oorsprong Limburgse bitter geniet veel populariteit in het zuiden van Nederland. Het staat bekend onder verschillende namen zoals: Els, Elske of Aelske. De bittere smaak van Els komt van het kruid Alsem (waar ook Absint mee gemaakt wordt). Verder bevat Els steranijs.

 

 els de la vera bitter

museum els la vera

Els la Vera

De kruidenbitter vindt zijn oorsprong op landgoed Genbroek in Beek. Daar werd in 1821 door G.J.H. Hennekens een distilleerderij begonnen. Door het grote succes van de daar gemaakte distillaten werden de bedrijfsactiviteiten al in 1828 verplaatst naar een distilleerderij nabij de monumentale boerenhoeve aan het Wolfeinde in het centrum van Beek. Vijf generaties Hennekens en de daaraan verwante familie Sangers maakten er hun Els en andere distillaten, volgens het oude familierecept. (bron: Els MUseum)

 

Els Museum

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht, dat helemaal in het teken staat van de bekende kruidenbitter ELS LA VERA.

 

 Waar kan ik Els la Vera kopen?

– onder andere hier
 
 

Beek

250px-LocatieBeek

Beek is een dorp in het zuiden van de provincie Limburg. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Beek en telt 8800 inwoners. Grotere plaatsen in de buurt van Beek zijn Geleen en Stein.

 

Oudste Nederlandse dorp

In 2005 werden tijdens werkzaamheden tussen Beek en Neerbeek de resten gevonden van een versterkte dorpsnederzetting daterende uit 5000 voor Christus. Daar er zover bekend geen oudere resten van een versterkte nederzetting in Nederland gevonden zijn, maken deze dit dorp tot het oudste dorp in Nederland.

 

 Info Stad

Recreatie stad

Els Museum


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *