Schouwse Storm Jutter

storm_jutter

storm_jutter

Schouwse Storm Jutter

Jutter van Schouwse Storm is een traditionele kruidenbitter gemaakt naar oud Zeeuwsch recept en heeft een alcohol percentage van 30%.

 

storm_jutter

Schouwse Storm

Onder de naam Schouwse Storm worden verschillende Zeeeuwse dranken gemaakt variërend van Paarde-Middel tot Jutter. De dranken zijn voornamelijk bekend in Schouwen-Duiveland, maar worden steeds bekender doordat menig toerist in aanraking komt met deze heerlijke drankjes.

 

Jutten

Het jutten is het zoeken van aangespoelde spullen op het strand. Het is voornamelijk bekend van Terschelling omdat daar door de woeste Noordzee vele schepen vergingen waarvan de lading op het strand aanspoelde. Dit gebeurd tot op de dag van vandaag. Ook in Zeeland wordt nog steeds gejut.

Jutter is een heerlijk drankje om na een winderige koude dag op strand te nuttigen.

 

Waar kan ik Schouwse Storm jutter kopen?

hier
 

Schouwen-Duiveland 

250px-LocatieSchouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een eiland en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 34.180 inwoners.

 

Het eiland heeft twee vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. In de zomermaanden is er een fiets- en voetveer verbinding vanuit Bruinisse naar het schiereiland Sint Philipsland.

Op de westpunt is een duingebied waarvan het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is in de zomer erg in trek bij (Duitse) toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren. Verder bied het eiland tal van monumentale steden zoals Zierikzee en Brouwershaven.

Zierikzee, sinds 1971 een beschermd stadsgezicht, staat bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee een groot aantal monumenten, 568. Het bekendste monument is de Sint-Lievensmonstertoren

 

Info Schouwen-Duivenland

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *