Zatte Brouwerij ’t IJ Amsterdam

zatte_eti

zatte_eti

Zatte Brouwerij ’t IJ Amsterdam

Zatte is het eerste bier gebrouwen door Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en is een goudgele tripel. Het bevat 8% alcohol.

 

zatte_v

Zatte tripel

Volgens de makers is Zatte een gelauwerde goudgele tripel, fluwelig, tongstrelend, aromatisch en vol, die bij veel cafés in Amstedam van de tap te drinken is!

 

Alle bieren ’t IJ

Zatte
Natte
Plzen
IJwit
Struis

 

 

Brouwerij ’t IJ Amsterdam

In 1983 werd Brouwerij ’t IJ opgericht door Kaspar Peterson in een kraakpand, aan het IJ.

Na twee jaar verhuisde de brouwerij naar het leegstaande, voormalige badhuis ‘Funen’, waar het nog steeds gevestigd zit.

Al het bier van de Brouwerij ’t IJ is biologisch en wordt aan de Funenkade 7 gebrouwen, in totaal zo’n 250.000 liter.

 

Waar kan ik Zatte kopen?

– Je vindt hier meerdere locaties
 

Amsterdam 

250px-locatieamsterdam.svg

Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en grootste stad van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook wel Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ.

 

De naam van de stad is afgeleid van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten rond het jaar 1300 en groeide later uit tot één van de grootste handelssteden ter wereld in de Gouden Eeuw. Bevolkingsgroei leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot grote stadsuitbreidingen, waaronder de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is opgenomen en tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoort.

Andere attracties in de hoofdstad zijn onder meer de musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum; het Anne Frank Huis; het prostitutiegebied De Wallen; en de vele coffeeshops die de stad rijk is. Verder telt Amsterdam twee universiteiten en is het de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld, 178 in 2010.

 

Info Stad

– Schiphol Vliegveld

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *