Seizoensbieren Brouwerij ’t IJ Amsterdam

brouwerij_het_ij

brouwerij_het_ij

Seizoensbieren Brouwerij ’t IJ Amsterdam

Brouwerij ’t IJ in Amsterdam kent enkele seizoensbieren die niet het hele jaar door te krijgen zijn. Namelijk; Paas IJ, IJ bok, IJnde jaars en Speciale Vlo.

 

paasij_eti

bock_eti

ijnde_eti

vlo_eti

Paas IJ

Paas IJ is een vroege lentebok, licht amberkleurig en fijn van smaak met 7% alcohol. Het is verkrijgbaar in maart-mei.

 

IJ bok

IJbok is een donker stevig bokbier wat niet al te zoet is en is verkrijgbaar van september tot november. Het heeft 6,5% alcohol

 

IJnde jaars

IJnde jaars is een biertje wat elk jaar anders van smaak is en utistekende lang te bewaren is met 9% alcohol. Verkrijgbaar in november tot en met januari.

 

Speciale Vlo

Dit bier wordt somsgebrouwen en is soms verkrijgbaar in het proeflokaal van Brouwerij ’t IJ.

 

Andere bieren ’t IJ

Zatte
Natte
Plzen
IJwit
Struis

 

Waar kan ik de Seizoensbieren kopen?

– Je vindt hier meerdere locaties
 
 

Amsterdam 

250px-locatieamsterdam.svg

Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en grootste stad van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook wel Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ.

 

De naam van de stad is afgeleid van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten rond het jaar 1300 en groeide later uit tot één van de grootste handelssteden ter wereld in de Gouden Eeuw. Bevolkingsgroei leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot grote stadsuitbreidingen, waaronder de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is opgenomen en tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoort.

Andere attracties in de hoofdstad zijn onder meer de musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum; het Anne Frank Huis; het prostitutiegebied De Wallen; en de vele coffeeshops die de stad rijk is. Verder telt Amsterdam twee universiteiten en is het de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld, 178 in 2010.

 

Info Stad

– Schiphol Vliegveld

 
 

 

Zatte
Natte
Plzen
IJwit
Struis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *