Davelaar Jodenkoeken Alkmaar

jodenkoeken_klein

jodenkoeken_klein

Davelaar Jodenkoeken Alkmaar

Davelaar Jodenkoeken worden al sinds 1883 gemaakt in Alkmaar. Het zijn rond gestoken koeken met een licht vanille aroma en zijn per 20 stuks verpakt. De brosse luchtige koeken geven bij de eerste hap al een heerlijke smaak af die dit koekje zo bijzonder van smaak maakt.

 

davelaar_jodenkoeken

Davelaar opbergblik

De originele Jodenkoek van Davelaar zijn niet alleen geroemd om de heerlijke smaak maar ook om de unieke blikverpakking. Hierin blijven de Davelaar koeken luchtdicht verpakt waardoor ze lekker vers blijven. Lekker makkelijk, dit blik kan je overal mee naar toe nemen zonder dat de heerlijke Davelaar Jodenkoeken zouden kunnen breken. Ook lekker makkelijk om kado te geven! In vele huishoudens heeft het lege blik al een plaats gekregen als opbergblik.

 

1883

In 1883 begon Bakker Stam met het bakken van Jodenkoeken. Zijn bakkerijtje , gevestigd aan De Houttil 36 in Alkmaar (achter de Waag), werd later door bakker Albert Govers overgenomen.  De Jodenkoeken werden vanaf het begin verkocht in blikken bussen. Govers vroeg statiegeld voor deze blikken, zodat ze opnieuw konden worden gebruikt. Tot 1924 heeft Govers de bakkerij draaiende gehouden en verkocht zijn zaak daarna aan Dirk Davelaar.

 

Waar kan ik Davelaar Jodenkoeken uit Alkmaar vinden en kopen?

hier
– en hier

 

Alkmaar 

250px-dutch_municipality_alkmaar_2006

De gemeente Alkmaar telt 93.912 inwoners. Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland in inwoneraantal. 

 

De stad staat bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen een traditie, die tegenwoordig jaarlijks door 100.000 mensen wordt bezocht. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad die nog kaas verhandelt op deze traditionele wijze. Vandaag de dag zijn de kaasmarkten elke vrijdag (van april tot september) te bezichtigen.

Alkmaar heeft, met zijn karakteristieke oude grachten, cafés, restaurants en winkels een aangename sfeer. Alkmaar is alom bekend om zijn vele hofjes, onder andere het 16e eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje. De stad kent vele grachten met huizen uit de 16e tot de 19e eeuw. Alkmaar telt 399 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

 

Info Alkmaar

– Kaasmuseum
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *