Davelaar Stroopkoeken Alkmaar

stroopkoeken_klein

stroopkoeken_klein

Davelaar Stroopkoeken Alkmaar

Wie de heerlijke smaak van Davelaar Jodenkoeken ooit geproefd heeft kan zich voorstellen hoe lekker het is om een zoete stroop tussen twee brosse Davelaar Jodenkoeken te vullen. Davelaar Stroopkoeken zijn verkrijgbaar in het unieke Davelaar blik en per 10 stuks verpakt.

 

stoopkoeken_blik_groot

Davelaar opbergblik

De Stroopkoeken van Davelaar zijn niet alleen geroemd om de heerlijke smaak maar ook om de unieke blikverpakking. Hierin blijven de Davelaar koeken luchtdicht verpakt waardoor ze lekker vers blijven. Lekker makkelijk, dit blik kan je overal mee naar toe nemen zonder dat de heerlijke Davelaar Stroopkoeken zouden kunnen breken. Ook lekker makkelijk om kado te geven! In vele huishoudens heeft het lege blik al een plaats gekregen als opbergblik.

 

1883

In 1883 begon Bakker Stam met het bakken van Jodenkoeken. Zijn bakkerijtje , gevestigd aan De Houttil 36 in Alkmaar (achter de Waag), werd later door bakker Albert Govers overgenomen. Pas in 2007 werd het assortiment uitgebreid met Davelaar Stroopkoeken.

 

Waar kan ik Davelaar Stroopkoeken uit Alkmaar vinden en kopen?

hier
– en hier

 

Alkmaar 

250px-dutch_municipality_alkmaar_2006

De gemeente Alkmaar telt 93.912 inwoners. Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland in inwoneraantal. 

 

De stad staat bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen een traditie, die tegenwoordig jaarlijks door 100.000 mensen wordt bezocht. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad die nog kaas verhandelt op deze traditionele wijze. Vandaag de dag zijn de kaasmarkten elke vrijdag (van april tot september) te bezichtigen.

Alkmaar heeft, met zijn karakteristieke oude grachten, cafés, restaurants en winkels een aangename sfeer. Alkmaar is alom bekend om zijn vele hofjes, onder andere het 16e eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje. De stad kent vele grachten met huizen uit de 16e tot de 19e eeuw. Alkmaar telt 399 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

 

Info Alkmaar

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *